Kirol eta FitnessMartial Arts

Khadzhimurat Gatsalov: freestyle borroka txapeldun olinpikoa

Ipar Osetiako datuak ez ofizialak dioenez postuan dago lehenengo munduko per capita borroka txapelduna zehatz-kopurua ere. Gustatu ala ez - Ez dakigu zehazki ziur. Hala ere, segurua da gauza bat esateko: borroka herrialdeko arrakasta handia gozatzen. Dela etxeko mailan lehiaketa erraldoi, kirolari askok utzi beste herrialde jolasteko. Nork ez zen borroka gogorra beldur eta Errusiako Federazioan geratu horietako bat, mitikoaren Khadzhimurat Gatsalov, bost aldiz munduko txapelduna eta Olinpiar dominaren da. Aspaldi zuen arrakastaz mailaren gehienez 96 kg heavyweight mugitu.

Lehenengo txapelduna urrats

Hadzhimurat Soltanovich Gatsalov Ipar Osetiako jaio, Chikola herrian. Zen Ossetian familia planteatu musulmana da. Hiru zaharrenak anaiak izan du. Horiek guztiak - atleta profesionala. Haur bat bezala, gure heroia da askotan dominak dira, lehiaketa ekarri nahian.

Freestyle borroka mutila bere jatorrizko herrian arduratzen zen, eta gero gehiago garatzea erabaki, mugitu hiriburuan zuen. "Alaña" Vladikavkaz Khadzhimurat ere kirol klubaren trebatzeko hasi zen. Bere entrenatzaile eta Tutore Vadim Tseboev zen. Haien lankidetza egun jarraitzen.

Gatsalov haurtzaroan amets olinpiadak iristeko. 2000an, jada indarra sentitzen zen to preziatua goi konkista joan. Ipar Osetiako bertako hasi zenean Errusiera jokatu? Hau 2001ean gertatu zen, zentzuduna lortu du etxeko lehiaketetan lehen saria ondoren.

Laster nazioarteko lehen garaipena jarraian. 2002an Khadzhimurat Gatsalov Munduko Kopa irabazi US Spokane hirian.

Atenasko ustiatzen

the Osetiako atleta erabakigarria Errusiako txapelketan 2002an garaipena izan zen. Horrela bere Olinpiar txartela segurtatu zuen Jokoetan Atenasen.

Khadzhimurat Gatsalov da nahiko arraroak kirol munduan indar fisikoa, adimen eta abiadura konbinazioa. Bere lehen Olinpiar Jokoetan atleta gaztea, berriki, junior mailan, hitz egin, erabat lasaia izan zen, kalkulatzen ari da mugitzen aurkaria guztietan. Ez zuen amore eman nahi emozioak. Bereziki nabarmenak bere finalerdietan bataila izan zen. Daniel Cormier - mistoa borroka-UFC arabera etorkizuneko txapelduna borrokak aurka zuen. Errusiako freestyle Wrestler ez zuen oraindik ezagutzen. Ossetians konfiantzaz beat US borrokalaria.

finalean, uzbekera borrokalaria Ibragimov aurka jokatu zuen. mingotsa bataila bat, gure heroi kudeatzen irabazteko. Errusiako taldeak urrezko domina ekarri zituen kategoria 96 kg-ra arteko da.

Ondoren, borroka munduan egia du aro Khadzhimurat Gatsalova. Hainbat urtez irabazi du Munduko Txapelketan, metatutako 2010. 4 izenburuak ek egin zuen.

Lasaitu eta itzulera

Borroka - Oso trauma kirol bat. karrera aktibo borrokalariak urteetan lesioak, hainbat lesio, abiadura galtzen, sharpness hazten. Khadzhimurat In Gatsalova lehiakide gazteak agertzen hasi ziren. aldia denean Osetiako atleta ezin izan du nazioarte mailan irabazi. Baina ez zuen etsi. Garaile bueltan ospatu 2013, noiz Ossetians berriro irabazi Munduko Txapelketan. Hala egin zuen, bere ohiko pisua class heavyweight itzazu urrats.

Urte bat geroago Khadzhimurat Gatsalov berriro munduko txapelketa egingo da. kategoria 120 kg-ra arteko borrokan izan zuen. Tashkent, ezin izango zuen joan unrewarded. H. Gatsalov hartu brontzezko domina. arrakasta esperimentu arren, 2016an atleta ohiko pisua kategorian itzultzen 96 kg arte. Ossetians dira txapelketa nazionala, zein Olinpiar Rio Games for hautaketa bihurtu parte hartzeko. Hemen ezer harrapatu ausardia Boltukaevu Anzor, azkenean garaipena argi bat irabazi aurka izan zuen.