Kirol eta FitnessExtreme Sports

Brasilgo Sari Nagusia: historia, gehien zirraragarria lasterketak eta bitxikeriak

"1 Formula" - gehien zirraragarria eta ikusgarria munduko txapelketa bat. Grand Prix bakoitzean - hau show non ikusleak borroka larri baten dirdira ikusi ahal metro azken distantzia da. lehia honek ez bakarrik racers, baina baita taldeak. Brasilgo Sari Nagusia egutegi osoan gehien bat da. Hau ez da harritzekoa, tradizioz ospatzen ari delako hemen denboraldiko azken lasterketa. Batzuetan txapelketan patua pista honetan erabaki da.

"Formula 1" Grand Prix Brasilgo: historia

Brasilen autoa lehen lasterketa hasi dira hasieran 1934 bezala, baina etapa ofizialki egutegian sartu zen bakarra 1973an Euskalduna Jauregian aukeratu zen Sao Paulo. The lasterketaren lehenengo bi urteetan Brasilgo Emerson Fittipaldi irabazi. 1977an kexak direla erabaki zen etapa mugitzeko Rio de Janeiro, baina 1979an, "Formula 1" Grand Prix Brasilgo back Sao Paulon izan zen.

Garai horretan, hirian ospatu urbanizazio prozesuan, biztanleria etengabe igo. Hazi eta txabola batean bizi diren pobreen kopurua. Jakina denez, "1 Formula" - aberatsen kirola da. Ez dago diru asko atzealdean daude. Hau kontrastatu nabarmen Brasilen jende askoren pobrezia batera. Beraz, 1981ean Brasilgo Sari Nagusia Rio, non gehiago aberatsa izan zen atzera mugitu da. Aurten lehiaketa nahiko eskandalagarriak izan zen.

Txirrindulariak Alan Dzhons eta Keke Rosberg duten taldeak lehenengo eta bigarren, hurrenez hurren, araudia urratu duelako kanporatua izan ziren. irabazlea Alain Prost deklaratu zuen. racer handia Hau Rio erregea deitzen, lau aldiz gehiago pista hau irabazi irabazi zuen delako. Nelson Piquet berarekin lehiatu birritan.

1990ean, "Formula 1" Grand Brasilgo Sari Nagusia Sao Paulo itzultzen. Berrogeigarren karrera irabazi eta Brasilen seigarren kudeatzen Alain Prost irabazteko. Hurrengo urtean, lasterketa Ayrton Senna irabazi, eta, ondoren, 1993an. Urte bat geroago Brasilen bere lehenengo garaipena irabazi Michael Schumacher. Hiru aldiz lehenik amaitzeko bere ibilbideko lortu zuen.

"Formula 1" Grand Brasil 2007ko Prix

Pista hau da, batzuetan txapelketan patua da. erreklamatu hiru pilotu titulua lortzeko lasterketa aurretik. Oro har, denboraldia Brasilgo Sari Nagusia bezala bukatu. Sailkapen oso garrantzitsua izan zen, zeren denek behar ez zuen amaitzeko txikiagoa posizio jakin bat baino, eta espero arerioak huts egin. Kimi besterik irabazi pozik, baina Hamilton lekua ez gutxiago har lezake bosgarren bat baino, Alonso, gutxienez bigarren etortzen behar izan.

Baina ez da ezer ez da ezusteko it "Formula 1" Grand Prix Brasilgo. Titulua hiru saio izango ditu. Irabazi pole Felipe Massa, Hamilton bigarren izan da, Alonso - hirugarren eta Raikkonen bakarrik laugarren ospatuko kudeatzen. Baina lasterketa egoera aldatu egin da. Massa kudeatzen lehen posizioa mantentzeko, eta hemen Hamilton hasi arazoak izatea. Raikkonen kudeatzen Alonso inguruan. Orain txapelketan Felipe Massa menpe. Kimi Raikkonen, nor zen lehen amaitzeko eta munduko txapeldun bihurtu ahal galduak zituen. Fantasiazko lasterketa bat izan zen.

dramatiko Grand Prix du historian

Baina benetako drama jokatu zen urte batean. Aktoreak parte-hartzaile bera izan ziren. aldarrikatu Brasilgo gidari Felipe Massa eta Briton by izenburua bakarrik Lewis Hamilton. zergatik ez da "1 Formula" munduko herri erakusteko gai izan ziren. Brasilgo Sari Nagusia sailkatuek lasterketa noski eragina izan, Felipe ziur lasterketa irabazteko izan behar izan duelako eta espero Hamilton ospatuko litzateke bosgarren azpian. Modu bakarra Massa txapeldun bihurtu daiteke.

Race asteburuan hainbat fase ditu. Hau beste kirolak, "Formula 1" desberdina. Brasilgo Sari Nagusia Lewis Hamilton taldeak sailkatuek oso garrantzitsua izan zen. apustua egiteko fidagarritasuna gainean britainiarra izan zen, zalantzarik goiko bost urtean erabaki zuten. Felipe For Massa etxeko Grand Prix Brasilgo zen. Sailkapen zen ustezko harentzat pole amaitzeko. Eta horrela gertatu zen. hasi ondoren, Massa kudeatzen lehen posizioan mantentzeko, Hamilton hartu bitartean bosgarren, fina izan zela. Baina hamar itzulietan akabera joan dutxak aurretik, pilotuek pereobul baina Timo Glock eta Jarno Trulli.

Izan ere, Hamilton duten Glock du pistara bueltatu arren, oraindik zuen sailkapenean bosgarren izan zen, Alemaniako gazte gainditu arte Sebastian Vettel. Fantasiazko zen, izan ere, aurreratze zehar egin Massa txapeldun. koadroetan "Ferrari" Dagoeneko hasi dira zoriontsu izateko, baina segundo batzuk ondoren nabarituko Glock ezin autoaren aurre pista hezea, eta Lewis oraindik bosgarren amaitzea kudeatzen.

Massu gero deitu 30 segundoko txapeldun. Lasterketa irabazi zuen, baina txapelketan galdu. Seguruenik, sari gutxi zeremonia, non inork ez irribarretsu zegoen bat izan zen, eta irabazlea oihukatu da, nahiz. Horrelako sorpresak batzuetan "Formula 1" aurkezten. Brasilgo Sari Nagusia sailkatuek, non Massa pole eta lasterketa irabaztea irabazi ez dago irabazi zion txapelketan izenburua.

hechos interesgarri

"1 Formula" Grand Prix Brasilgo pista "Interlagos" ospatzen. Oso pilotuek zaila da, aurkakoan mugitu behar dutelako. Badira aurreratze for jartzeko aukera.

"Formula 1" Grand Prix Brasil (sailkatuek eta lasterketa) aldakorra eguraldi batera pasatzeko. Beroa ordezkatu daiteke zaparrada indartsu batek. Auto Tenperatura altuetan indartsua pneumatikoen higadura da. "Formula 1" Grand Prix Brasilgo - lasterketa berezi bat, ez zen munduko txapeldun Alonso eta Hamilton, baina ez dute inoiz irabazi zuten. hau etapa denboraldia amaitzeko 2004tik dago.

Brasilgo Sari Nagusia - giro harrigarria eta zale handia ibilbide historiko bat. Lasterketa bakoitza benetako ikuskizun bat da. Ez da inoiz une tristea. zaleek albiste ona da, Brasilgo Sari Nagusia kontratua izan da 2020 arte luzatu.