Berriak eta GizarteaOspetsu

Lewis Hamilton karrera munduko titulua

Lewis Hamilton - ospetsua British lasterketetan 1 Formula gidari. Orain zen taldearen aldeko zuen, "Mercedes", kontratuaren zein pilotu 2013an sinatu zen. Lewis ezkondu. Prentsak sarri agertu Lewis Hamilton eta Rihanna harreman erromantiko bat zurrumurruak, baina gidari berak behin eta berriz adierazi du abeslari ospetsua denbora luzez ezagutzen, eta dituzten lagunak besterik ez dira.

goiz karrera

Lewis 1985an jaio zen. adina 11 at, karting hasi nintzen, 1 Formula gidariak gehienak bezala. 2001ean Winter Series Formula Renault ere parte hartu zuen. Hamilton lau lasterketak bultzatu eta, oro har, 5. postua amaitu, ez zuen irabazi edozein domina.

Eta txapelketan debuta

2007an, bere lehen lasterketan Hamilton brontzea irabazi zuen. Guztiak harritu ziren British debuta. Baina hau hasiera besterik ez zen. At Malaysiako Sari Nagusia Lewis Hamilton bigarren izan zen, ondoren, zilarra lortu zuen Bahrain, Espainia eta Monakon. Formula 1 pilotuak fase Seigarren eta zazpigarren da "urrezko" hasi zen. etapa altuena lehen aldiz, Lewis Kanadan urratsez urrats, eta bigarren aldiz - Ameriketako Estatu Batuetan. Hurrengo Hamilton brontzezko Frantzia eta Erresuma Batuan domina irabazi zuen. Horren ondoren ez zen porrota - 9an Europako Sari Nagusian lekua. Lewis Hamilton porrota berehala irabazi dezake ondoren - Grand Prix Hungaria pilotua hirugarren bere ibilbidean urrea ekarri.

Ondoren, bitartean, hiru Briton fase ezin irabaziko behin ere, behin bakarrik bigarren tokian amaitu du. Japonian, Lewis Hamilton berriro irabazteko gai izan zen. The 16an Grand Prix denboraldiko zituen, Txinan, atleta hondamendia izan zen. ezin lasterketa amaitzeko eta beren titulua lortzeko borrokan zaildu zen pilotua. denboraldiko azken lasterketa Hamilton auto txoko batean ere gelditu. Ondorioz, amaitu zazpigarren postuan, eta horrek ez dio Formula 1 debuta denboraldian txapeldun bihurtu zion zuen.

Baina Britons txapelketan ez dute luze itxaron. Formula 1 irabazi du datorren denboraldian duela dirudi. Australian irabazi ondoren, Lewis hartu 5ean leku Malaysia, izan zen Bahrain leku 13an hasi zen. Horren ondoren, podiumean itzuliko duela dirudi. 3., 2. eta 1. gidari gertatu zen Espainia, Turkia eta Monakon, hurrenez hurren. Grand Prix Kanadan eta Frantzian agertokietan 10. postuan zehar utzi ondoren, Hamilton 4 podium, 2 horietatik zeuden urre, bost ondorengo lasterketak irabazteko gai izan zen. Txapelketaren denboraldian Bere azken garaipena, Lewis Txinan lortu. 98 puntu onartzen britainiarrek sailkapen nagusian irabazteko.

Bigarren eta hirugarren txapelketan

Jarraian bost Lewis Hamilton batera denboraldietan ez zuen garatzeko. denboraldia amaitu zuen laugarren hiru aldiz eta bosgarren aldiz. Soilik 5 denboraldietan racer 13 garaipen irabazteko gai izan zen. 2014an, Hamilton 1 Formula titulua berreskuratu ahal izan zen.

Grand Prix Australia, Lewis ezin da amaierara iritsi zen, baina gero 4 garaipen lortu segidan. seigarren etapa zituen, Monakon ere, Hamilton bigarren izan zen. Kanadan, ezin izan du bigarren aldiz denboraldi honetan amaitzea izan zen. Orduan ez zen Austriako Sari Nagusia, non Lewis Hamilton zilarrezko domina irabazi zuen. garaipena Another bere UK ama irabazi zuten, a 3 hirugarren tokiak eta jarraian. Belgikan, britainiarrek berriz ere pistatik joan zen, baina, ondoren, 6 384 puntu 7. Hamilton 1 Formula txapeldun bikoitza egin urrats irabazteko gai izan nintzen.

Urte bat geroago, Formula 1 irabazi zuen, bigarren aldiz segidan, 10 garaipen lortu. britainiar bi denboraldian behin bakarrik huts egin podiumean igotzeko, ez bada kontuan lasterketa, eta bertan ez zuen amaitzeko hartu. Azken denboraldian, Briton irabazi du 10 etapa eta bigarren amaitu sailkapena. Aurten, Lewis Hamilton 2. tokia 4 etapa ondoren da.