Kirol eta FitnessFutbola

Euro 1996: emaitzak eta gertaerak

1996an Europako futbol txapelketan anfitrioi zuen. Euskalduna Jauregian England bihurtu zen. Euro 1996 futbol zale askok gogoratuko. Txapelketa arau berriak ekarri eta erakutsi munduan lehiaketak nagusien debutants: Kroazia, Txekiar Errepublika, Turkia, Bulgaria, Suitza eta Errusian. Euro 1996 egun Erresuma Batuan azken aldiz euren onena aldea erakusteko, Finalerdiak iritsi. txapelketan bera han "Urrezko Helburua" arau bat zen eta handitu parte hartuko duten herrialdeen kopurua 2 aldiz (16 gehienez) da.

Sailkapen Txapelketa

Sailkapen Txapelketa ez gogoratu edozein sentsazioak. Harritu bakarrik Suedia, brontzezko Europako azken Txapelketaren dominaren zen, ez, azken zatian datozen. Suitza eta Turkia gainetik igo zuen.

horretara Txapelketa parte hartu ahal izan dute herrialde kopurua zabalduz aukera taldea utzi behar izan talde gehiago. Euro 1996 egun SESB eta Txekoslovakian kolapsoa ondoren Errusia eta Txekia joan zen.

A multzoa

taldean Britainia Handia, Herbehereak, Eskozia eta Suitza izan ziren.

Wrestle hemen lehen Euro 1996 partidua hasi zen. Suitzan lehen txanda In irabiatu Ingalaterra eta Holanda ezin izan beat Eskozian. Bigarren hanka azaldu dena: Jarraitzaileak beat aurkariei emaitza 2 batekin: 0.

Hirugarren Ingalaterrako txandan eutsi Holland eta lau gol sartu. bilera paralelo bat Suitzan Scotland irabazi 1: 0. Holland egoera horretan ez zuen taldetik datoz, baina Eskozian izan ez eduki atzera eraso eta baloia galduak. Kanporaketak lekua, Ingalaterran eta Holandan.

B taldea

Taldea ziren Frantzia, Espainia, Errumania eta Bulgaria.

bistako favorites arren, ausartu nintzen hirugarren etapa, azken minutuan. At Euro 1996 futbol B multzoko azken erdia, Frantzia eta Bulgaria zeuden 4 puntu Espainian - 2, bakarrik Errumania 0 utzi.

Lehenengo Espainia-Errumania azken partidan beharrezkoak irabazteko, partida amaitu aurretik kudeatzen dutela sei minutu bat. Frantzian ez da lan erraza Bulgaria baino gehiago irabazteko.

C taldea

Taldea Alemania, Txekiar Errepublika, Italia eta Errusia dira.

Analista askok argudiatu Errusiako Selekzio hori osteko Sobietar historia osoan indartsuena da. Adina jokalari onena izan zen, ia guztiak Europako txapelketetan ziren. Hala ere, Errusiako taldeak izan zorte ez Euro 1996 at. Emaitzek etsita zale asko, baina kontuan hartu behar da, taldearen etorkizuneko Txapeldun eta zilarrezko domina izan. Italiako aurkari indartsua zen.

Alemaniako taldearen irabazi helburu bat conceding gabe. taldearen bigarren indartsuena Txekiar Errepublika, kudeatzen italiarrek beat bihurtu zen. Errusia amaitu talde etapa laugarren tokian.

D taldea

taldean berriz, Portugal, Kroazia, Danimarka eta Turkia.

Multzo honetan, asko izan ziren Danimarkako interesa. Oraingo Kopa egileak koa konposizio indartsu izan zen, duela lau are baino hobeto urteetan. Lehenengo fasean ezin Portugal garaitzeko zirela ere, jokatu zozketa bat. Kroaziar garaitu Danes 3: 0. Turkia aurka garaipena ez zuen baimendu taldea utzi die. off Portugal eta Kroazia kanporaketak. azken lekua okupatu turkiarren taldean.

laurdenetako

Laurdenetako partiduak ez direla ikusleen golak asko aurkezten. Zenbait joko eta zuen goalless berdinketan amaitu zen. team bat bakarrik bi gol sartu ditu.

Ingalaterrako eta Espainiako pare bat interesgarrienak dira. Bi taldeak aukera itsas baten egilea, baina denbora erregularra huts batean gola. Dena den zigorra tiroketa, non British ziren erasoezinak erabaki zuten. Espainiako Fernando Hierro selekzioak batean akats bat egin, eta ostalaria atezaina trazua bat kudeatzen uztaila. Azpitotala: 4: 2 lekuen arabera.

laurdenetan, Kroazia zoragarria Alemanian bat du lortu. Kroaziarrek hasitako partidan biziki, baina Alemaniako futbol jokalaria bere penalti area, horren ondoren, penalti bat da egoki sortu ere fouled. 51 minutuko Kroazia jokatu baloi bat, baina minutu batzuk ondoren bidali zen off Stimac. Alemaniako ia berehala aprobetxatu eta beruna hartu zuten. Emaitza: 2: 1 alemaniarrek alde.

Txekiar Errepublika to a zoragarria eraso Portugal contend izan. Txekiar Defentsa palmaresa erasoak aurre Luis Figo eta Rui Costa. 53 minutu erdilari Karel Poborsky eman Txekiar Errepublika aurrera. Portugal ez da emaitza ari da, Lathan 83 minutu kentzea arren gai.

Partidaren Frantzia-Herbehereak arreta berezia erakarri. pare honetan talde handi bat gai distira ezagutu. Hala ere, partida aspergarria izan zen. denbora gehiena ikusleek ez zuten gol ikusi. penaltietan puntuaziorik ezin zen Klarensa Zeedorfa. Emaitza: 5: 4 Frantzian finalerdietan zigorrak.

finalerdia

Bikote Alemanian, Ingalaterran ezin erabaki duten joan litzateke denbora nagusira. Lehenengo zatian, taldeak lortu baloi bat. penalti shootout Alemaniako atezaina ere Andreas Köpke islatzen shock eta taldeak ekarri finalean izateko. Emaitza: 6: 5 zigorrak.

Partidaren Txekiar Errepublika-France jaso gehien aspergarria txapelketan. Ohiko denbora golak alferrik. Dena zigorra tiroketa batean, non berriro lehen hamar trazu erasoezinak ziren erabaki zuten, eta ondoren, Txekiar Errepublika atezaina gordeko zigorra. Emaitza: 6: 5 zigorrak.

Euro 1996 Finalak

Europako Txapelketa final agintzen zirraragarria izan. Nork irabazi Euro 1996? Galdera hau da, zale gazte entzun daiteke. Txapelketa amaieran, Alemanian sortu zen galerak larriak dituzten. funtsezko jokalari asko zauritu ziren. Jokoaren eskaera sartzen jokalari bakarra 16 bost ordezko bi atezainek zen.

Txekiarrak halaber fared hobeto. Ez zuen esekidurak eta lesioak jokalari. Penagarria egoera arren, Alemanian joan eta irabazteko gai izan zen. Bigarren zatian Czechs markagailuan. 69 minutu zelaian dago ordezko Alemaniako aurrelaria izan zen Oliver Bierhoff. Sei minutu barru Berdinketa zuen, eta denbora gehigarria in the "Urrezko Baloia" gola.

Euro 1996 Futbol Alemania ekarri bakarrik garaikurra urte askotan. Herriko sistemikoak krisi ulertu, eta zaleek garaipen berria denbora asko itxaron behar izan.