Kirolak eta FitnessArte martzialak

Olinpiar txapelduna David Musulbes

David Musulbes, freestyle askorentzako gerra ospetsua da. Kirol Ohorezko Masterra izenburua du. Errusiako eta Eslovakiar talde nazionalen nazioarteko txapelketak egin ditu. Olinpiar txapelduna.

Atletaren biografia

David Musulbes 1972an jaio zen Ordzhonikidze, Ipar Osetiako hiriburuan. Kirolak eskolan 10 urte zituenean hasi nintzen. "Trud" kiroldegian urrats gutxiren buruan bizi izan zen. Gela horretan, 10 urteko mutiko bat zen eta 2008an Olinpiar Jokoak prestatzen ari zen.

Saveliy Byazrov, bi aldiz munduko txapelduna, eta Kazbek Dedegkaev, SESBeko kirol maisua prestatu zituen garaipenetarako.

Lehenengo arrakasta

David Musulbesek garaipen handia lortu zuen 1993an, 21 urte zituela. Errusiako txapeldun bihurtu zen 100 kilogramo baino gehiagoko pisu-kategoria ospetsuan.

1994an Istanbulen munduko txapelduna izan zen, non brontzezko domina irabazi zuen. Txapeldunaren irabazlea Aravat Sabeyev alemaniarra zen, bigarren postua Azerbaijan Davud Magomedov-ek okupatu zuen.

1995ean, David Musulbesek urrea irabazi zuen Europako Txapelketan Besançon Frantziako herrian. Partida erabakigarrian Milan Mazac eslovakiak garaitu ditu. Aldi berean, atleta "heavy" kategoria batera mugitzen da: 120 kilogramo baino gehiago. Denboraldi berean, Munduko Kopa irabazi zuen, eta urte pare batean Kirol Ohorezko Masterra lortu zuen. Bere lorpenak estimatzen ziren.

Olinpiar Jokoetara joateko aukera guztiak David Musulbes-ek, bere biografia kirolarekin lotuta zegoela, 1996an itzuli zen, Atlantako lehiaketan. Hala ere, azken unean, talde nazionala zen.

Sydneyko Olinpiar Jokoak

2004an, Musulbesek beste brontzezko bat irabazi zuen Munduko Kopa, eta bi aldiz Europako txapelduna bihurtu zen. Sydneyko Australiako Olinpiar Jokoak Txapelketako gogokoenen artean dago. Lehiaketan, 130 kilogramo baino gehiagoko kategorian ospetsuena da.

Finalerdietan, Irango borrokalari Jadidiren aurrean dago. Borrokak musulbaren abantailarekin gainditzen du, baina puntuetan soilik irabaztea posible da, baina lehorra, 3: 0.

Borroka paraleloan, Uzbekistango Arturo Taymazovek "karkasa" estimazioa jasotzen du Rodriguez Kubatarraren aurka.

Urrezko domina patua errusiar eta uzbekera erabakiko da. Aldi berean, David Musulbes, nazionalitatea georgiarra denez, ez da Georgia-ri hitz egin, Errusiako taldeak lehentasuna emanez. Botak 5: 2 emaitza da Daviden alde. Gure artikuluaren heroia Olinpiar txapelduna bihurtzen da. Urrezko domina Olinpiadako talde errusiarraren azkenekoa izan zen eta 32 taldeko ekitaldian.

Hurrengo Olinpiar Jokoak prestatzea

Musulbarren pisu motaren garaipenaren aurkari larria izan zen Atenasen 2004an ospatu zen Olinpiadaren hurrengo bezperan. Bi munduko txapelketa irabazi zituen ilara batean, baina ez zuen talde nazionalean sartu. Kirolaren printzipioz ez, baina garai hartan indarrean zeuden zenbait intrigazioren ondorioz.

Errekonozian ez ezik, atzerrian ere jaso zuen. Esate baterako, Bulgariako freestyle kirolari onenaren izen sinbolikoa eman zioten. 2003. urtean, David Musulbesek ezin izan zuen hirugarren garaipena lortu munduko txapelketetan. Freestyle borroka asko nabarmen galdu zen New Yorken izan zen txapelketako ikuskizunean. Musulbak, baita borrokalari eminente beste bat ere - errusiar Buvaysar Saytiev-ek ukatu egin zuen Estatu Batuetako bisa bat emateko. Hori guztia eragin negatiboa izan zuen bere kargu profesionalean. Nahiz eta garai hartan Errusiako talde nazionaleko entrenatzaile senior bat izan, hiru urtez lan egin zuen.

Itzuli alfonbra

2008an, David Musulbes-ek, kirolaren argitalpenen lehen orrialdeak behin eta berriz errepikatzen zituen argazkietan, kirol handira itzultzea erabaki zuen. Eslovakiako selekzio nazionaleko kide da freestyle borroka-jokoan, eta talde honen zati gisa Beijingeko Olinpiar Jokoetara joaten da.

Harrigarria da musulmanen prestakuntza Olinpiar Jokoen hasiera baino sei hilabete lehenago hasi zela. Finlandiako Tampere Europako txapelketan, atsedenaldi luze baten ondoren, azkeneko postura iritsi zen, eta bertan galdu zuen. Hala eta guztiz ere, lehiaketaren amaieraren ostean, aurkariaren azken partiduan positiboa izan zen. Saririk gabe utzi du, txapelduna musulman da.

Beijingeko Olinpiar Jokoak

2008ko abuztuan, Beijingeko Olinpiar Jokoetara iritsi zen 36 urte zituela. Bere bidea 1/8 finalekin hasten da, Wilson Sievari nigeriarekin aurrez aurre. Musulbarrek abantaila argi bat irabazi dute 9: 0.

Hirugarren laurdenetan, Otto Aubel hungariarraren, munduko brontzezko medaleko eta Europako txapelketen aurkako borrokalarietan sartu da. Eslovakiar borrokalari berriek apustu txikiagoarekin irabazi dute 4: 1.

Finalerdiak bere aurkari betiereko erortzen du - Uzbekistango Arthur Taymazov. Musulbak biziki erresistitzen du, baina ez du puntu bakar bat irabazten, aurkariak bi puntu jasotzen ditu.

Olinpiar domina irabazteko azken aukera hirugarren postua da. Musulbarrak Kubako Disney Rodriguezekin topatuko du, eta honek Errusiako Bakhtiyar Akhmedov lehen ministroa onartu du.

Musulbak garaipen ziur bat irabazi zuen 8: 2. Eta Eslovakiako selekzioko txanpon-kutxa bat irabazi du freestyle borroka batean brontzezko domina batean. Bide batez, Taimazov irabazi zuen 120 kg-ko pisu motan finalean, Ahmadov-ek 4: 0 baino indartsuagoa zen.

Gaur egun, David Musulbesek Errusiara itzuli zen Eslovakiara. Hiriburuan lan egiten du, Moskuko Kirol Batzordearen zuzendaritzapean, Alexei Vorobyov-en gidaritzapean. Bere erantzukizunaren eremuan, Olinpiar erreserbako bigarren mailako eskola espezializatua, 1. zenbakia.