Kirol eta FitnessPista eta eremu

Usain Bolt. Gehienez korrikalaria abiadura

Asko interesgarri gizon bat nola azkar exekutatu ahal ikusteko. Ez da kalkulu espekulazio ihardun, kirol, hots atletismo munduan erreferentzia. merezi arreta sprinters da. diziplina honetan Usain Bolt protrudes har, gehienezko abiadura horietatik 100 m lasterketan erakusten da. protokolo batean distantzia desberdinetan grabatutako gertaerak erregistratzen da.

Nor da Usain Bolt

Agian izen hori entzun askok, nahiz eta orain arte kirol munduko pertsona batetik. Hau ez da harritzekoa, geroztik Usain Bolt, zeinen gehienezko abiadura da 44,72 km / h jotzen da planetako gizon azkarrena izan. Jamaikako atleta honek, nor esprintean exekutatzen. Bere emaitzarik onenak, 100m erakusten ditu eta hainbat munduko erregistro ezarri. Orain arte, Usain Bolt 6 aldiz podiumean urrats handienak Olinpiar Jokoetan igo zen. Horrez gain, 8 aldiz munduko txapelketa batean gailendu da.

Biografia eta ibilbide kiroletan

Usain Bolt 21.08.1986 jaio zen, Sherwood Edukia herrian Jamaikako txiki batean. aztertu ohiko lehen eta bigarren mailako eskolak hasi zen. Haur bat, etorkizuneko munduko kirol serio cricket gustuko protagonista bezala. Hala ere, lasterketan zehar zuen entrenatzaile batek nabaritu atletismo eta bertan abiadura potentzial handia ikusi. Usain footing aholkatu zuen. Mutila esperientziadun Entrenatzaile bat entzun eta eskainitako bere burua atletismoa egiteko.

Lehenengo urrezko domina mundu-mailako Bolt irabazi World Junior Kingston Txapelketan 200 m distantzia. Distantzia hau, lasterka 20.61 segundo zuen. Bi urte geroago, munduko junior errekorra ezarri zuen distantzia horretan - 19,93 segundo.

2008tik, Usain Bolt koherentziaz mundu mailako lehiaketetan burutzen eta munduko atleta onenak eta lurreko gizon azkarrena titulua dauka. bere kontura - garaipena Udako Olinpiar Jokoak Pekinen (2008) eta Londresen (2012) ere, atletismo munduko txapelketa batean 2009, 2011 eta 2013an. Interprete 100 m eta 200 m-en kirolariak dira. Horrez gain, parte hartzen du errelea 4 x 100 m zuen nazional Jamaikako taldearekin parte gisa.

Best emaitzak

Pekingo Olinpiar aurretik 2008an Bolt ez da ongi exekutatu 100m. Estreinaldia ekarri zion mundu mailako ospea, urrezko domina bat eta lehen munduko errekorra - 9.69 segundotan. Jamaikako atleta Une horretatik aurrera buruz aparteko gisa fenomeno hitz egin atletismo munduan.

Urte bat geroago, Bolt hobetu bere emaitzak berehala 0,11 segundora: Munduko Kopa Alemanian, bere "koroa" 9,58 segundutan distantzia garaitu zuen.

. Gainera, Bolt arrakastaz burutzeko the 200m munduko errekorra ezarri zuen 2008ko Olinpiar Jokoetako zuen jarraitu - 19,3 segundotan, eta 2009ko Munduko Kopa, hobetu da 0,11 segundo - 19,19 segundo. Emaitza hau egun hau unsurpassed izaten jarraitzen du.

Berriki, beste 1-ofiziala errekorra ezarri Usain Bolt. gelan gehienezko abiadura lortu zuten haiek. Ondorioz, korrikalarien artean 100 metro gainditu ditu 9,98 segundotan. Hau que ha distantzia exekutatu baino gutxiago 10 segundotan aretoan lehen atleta da.

Zer da Phenomenal arrakasta arrazoia?

Parte-hartzaileek, eta Olinpiar bereziki Games irabazleak guztiak, oso zorrotzak anti-Dopina kontrolatzeko daude. auditoriak horien emaitzak aurkitu dira legez kanpoko drogak horrek ez du hartu Usain Bolt. Gehienezko abiadura gorputzaren egitura ezaugarriak lortzen da. Olinpiar Jokoetan garaipenaren ostean Jamaikako atleta ditu ikasketak zenbaki bat hartu zuen parte.

Korrikalariek oso korrikalarien (1,96 m) altu, beraz, urrats luze hartu ahal izango da - to 2,85 m Batez up - .. 2.44 m distantzia bidaiatzen 40-42 urrats atalean. Bere arerioak hanka bat jarri maizago dute. Batez beste, 100m egiten urratsak 45-47. Hala ere, igoera, besteak beste, oro har, garatutako muskulu-zuntz motela, eta horrek erresistentzia ematen. Hala ere, Bolt 2/3 azkar muskulu-zuntz, abiadura handiko lortzeko aukera ematen dute. Batez beste, korrikalari 254 minutu bakoitzeko urrats bat (4.23 m / s), eta korrikalari Usain Bolt 264 m / min (4,4 m / s) tasa maximoa egiten du. denboraren erdia baino gehiago, Bolt hegaldi fasea, hau izan zen. E. Ez ukitu lurrean hankak. Garrantzitsua beste faktore - zauri larriak eza, hain Jamaikako formulario handitu dezake. Faktore horiek guztiak baimendu planetako gizon azkarrena titulua irabazi zion.

Beraz, zer abiadura da?

Gehienezko grabatutako Usain Bolt abiadura 100m en - 9.58 segundotan. E. besteko tasa 37,58 km / h da. Hala ere, denok dakigu Sprint litezke fasetan, azelerazioa hasita, distantzia bat martxan banatuta, akabera esan. Bolt erakutsi gehienezko abiadura eskualdean 60 eta 80 m artean. Segmentu hau gainditzeko zuen 2 segundo baino gutxiago (1,61 segundo). Horrela, gehienezko tasa erdietsi 44,72 km / h (edo 12,42 m / s). Ondoren moteltzen nabarmen hasi zen. Ikertzaileek ez dute baztertzen duten emaitza are hobea izan daiteke korrikalarien azken 20 m indar betean ari zen gero. Beraz, gehienez korrikalari Usain Bolt abiadura 44,72 km / h da.

Hala ere, ez Kirolariaren ezta ikertzaileek atletismoa ez du zalantzan hori ez dela giza gaitasunak muga. Posible da 9,5 segundutan zenbait denbora hesi baten ondoren hori atzean utzi egingo da.